Etusivu Vesi Ilma Valo Palvelu Yhtiöstä Ympäristöajattelu Uutisarkisto Yhteystiedot
Ympäristöajattelu

Yleistä

Ympäristötiede (Kreikan kielestä οἶκος tarkoittaen “talo”, λογία tarkoittaen “tutkimus (jnk)”) on biologian yksi alatieteistä; tieteellinen tutkimus siitä minkälaisia yhteyksiä elävillä organisaatioilla on toisilleen ja elinympäristölleen. Sana "ympäristötiede" esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1866 saksalaisen biologin, Ernst Haeckelin kirjassa Generelle Morphologie der Organismen. Asiantuntijoita, jotka työskentelevät tällä alueella kutsutaan ekologeiksi tai ympäristötieteilijöiksi. Jotkut ekologit omistavat tutkimuksensa tietyille lajeille tai jopa yksilöille.

Nykyaikaista ympäristötieteen määritelmää on laajennettu verrattuna ensimmäisiin vuosikymmeniin tieteen kehityksessä. Nykyään ympäristöasiat ovat melkein aina rajattu väärin vain ympäristönsuojeluun liittyviksi. Tämä muutos on tapahtunut lähinnä siksi, koska seuraukset ihmisen vaikutuksista luonnonympäristöön ovat käyneet hyvin selviksi.
 

Onko pullotettu vesi luonnollisempaa ja puhtaampaa kuin hanavesi?


Pullotettu vesi maksaa noin 1,900 kertaa enemmän kuin hanavesi, vaikka sen laatu ei aina olekaan parempi. Lisäksi, pullotetun vedentuottajat eivät vastaa näihin tärkeisiin kysymyksiin:

  • Mistä vesi tulee?
  • Onko se puhdistettu? Ja miten?
  • Onko testeissä löytynyt epäpuhtauksia?

Useimmat merkit (mukaanlukien Pepsin Aquafina, Coca-Colan Dasani, Crystal Geyser ja kuusi seitsemästä Nestlen merkeistä) eivät julkaise näitä tietoja. Kuten EWG:n (Environmental Working Group) tekemässä tutkimuksessa USA:n vedenlaatuun liittyen näkyy, 18 prosenttia 173:sta kyseltyjen vesimerkkien tuottajasta ei täytä pullotetun veden vaatimuksia ja 32 prosenttia eivät anna vastauksia edelläoleviin kysymyksiin.

EWG suosittelee, että kuluttajat juovat suodatettua hanavettä, mikä on halvempaa ja puhtaampaa eikä jätä epämieluisia jätteitä jälkeensä.