Etusivu Vesi Ilma Valo Palvelu Yhtiöstä Ympäristöajattelu Uutisarkisto Yhteystiedot
Palvelu

Kunnossapito ja korjaus

Korjaus ja puhtaanapito


Normaalikäytössä pölyä ja bakteereja kertyy vesiautomaatin ulko- ja sisäpinnoille vähitellen, ihan niin kuin muihinkin laitteisiin. Haitallisessa määrässä esiintyviä bakteeripesäkkeitä muodostuu vesiautomaatteihin pääsääntöisesti ainoastaan käyttämällä niitä väärin, esim. käsittelemällä laitteen sisäosia likaisin käsin. Jos bakteerit pääsevät näin laitteen sisälle, ne alkavat lisääntyä, tehden aktiivisesti tietänsä vettä kohti. Täten myös veden laatu kärsii ja se voi muuttua pahanmakuiseksi. Tällä tavalla kärsineestä vedestä paha maku hälvenee usein vettä lämmitettäessä, joten saastumista ei ole välttämättä helppo huomata. Tästä syystä onkin hyvä puhdistaa vesiautomaatteja säännöllisesti.

Laitteen puhdistaminen on välttämätöntä seuraavissa tapauksissa:
  • vesiautomaatissa käytetään mitä tahansa muuta vettä kuin ECOFINN toimittamaa vettä
  • tilassa, jossa vesiautomaatti on, tehdään remontti tai suursiivous
  • pullovesiautomaatissa ei ole ollut vesipulloa asennettuna jostain syystä pitkään aikaan (24 tuntia tai pidempään)

Puhtaanapidon aikana vesiautomaatit ja pumput käsitellään ulkopuolelta pesuaineilla ja sisäpuolelta erityisellä klooria sisältämättömällä desinfiointiliuoksella, sekä huuhdellaan vedellä jälkeenpäin.

 

Korjaus ja huolto


Asiakkaanamme saat meiltä teknistä tukea ja vesisuodattimien, vesiautomaattien ja muiden tuotteiden huollon koko sopimuksen keston ajaksi.

 

Vesiautomaatin puhtaanapito


Veden maun ja laadun takaamiseksi on tärkeää suorittaa säännöllistä automaatin sisäosien desinfiointia. Puhtaanapitoon sisältyy tekninen diagnostiikka ja automaatin sisä- ja ulkopinnan puhdistus. Säiliöiden, sisäisten putkistojen ja suuttimien puhdistukseen, kalkinpoistoon ja desinfiointiin käytetään erityisiä puhdistusaineita.